Fa més de dues dècades que Berga té en cartera el projecte d'urbanització del Torrent de Santa Eulàlia, situat entre l'hospital Sant Bernabé i la residència de les germanetes. Les obres d'urbanització, per valor de 2,7 milions d'euros, es van iniciar l'any 2009, però l'esclat de la bombolla immobiliària va anorrear aquesta proposta, encallada per la falta de finançament privat. Només es va arribar a materialitzar el 22,6% de la urbanització. El 2013, l'Ajuntament de Berga, de comú acord amb els empresaris que feien l'obra, va extingir el contracte administratiu dels treballs. Ara, el govern està tramitant la licitació de la modificació del projecte per dividir-lo i fer-lo per fases, de manera que almenys es pugui fer el carrer principal, la part pública, segons ha explicat a Regió7 el regidor d'Urbansime, Oriol Camps.

La modificació del projecte té un cost de 54.854,91 euros i un termini de dos anys de construcció. Actualment s'està en la darrera fase de l'estudi de les propostes que s'han presentat i a punt de fer la licitació. Oriol Camps ha explicat que desencallar-lo suposa «resoldre un dels problemes grossos en àmbit urbanístic que ara mateix té l'Ajuntament». Camps ha dit que «no pots tenir una obra d'urbanització a mig fer com aquesta, perquè suposa problemes legals, per als propietaris i per al mateix Ajuntament». Trobar solucions per a aquest projecte embarrancat ha estat una de les prioritats en l'àmbit urbanístic que s'ha fixat el nou executiu.

L'objectiu és que un cop s'hagi fet la modificació del projecte, que encara trigarà, se'n pugui abordar almenys la primera fase, que permetria fer el carrer principal. L'execució de la urbanització els terrrenys privats aniria a càrrec dels propietaris, que podran «desenvolupar el que creguin convenient quan ells considerin. Ara el que interessa és urbanitzar el carrer», ha dit Camps.

Els treballs d'urbanització tenien un pressupost global de 2,7 milions d'euros amb IVA. El pressupost sense IVA era de 2.039.738 euros. El cost l'havien d'assumir els propietaris dels terrenys. Al moment que va començar tot, les obres es van adjudicar a una Unió Temporal d'Empreses (UTE) integrada per les firmes Excaber, Caopsa, Elèctrica del Cadí i Paexba. Dels treballs iniciats l'any 2009, només se'n van poder executar i certificar per valor de 461.583,70 euros sense IVA, que corresponen al 22,6% del pressupost d'adjudicació. L'obra es duia a terme a través del sistema de cooperació: l'impulsava l'Ajuntament de Berga. S'havien de construir 156 pisos.

El projecte d'urbanització del Torrent de Santa Eulàlia es va aprovar inicialment al ple del 9 de novembre de l'any 1994. Tanmateix, el projecte no es va aprovar definitivament per la junta de govern local de Berga fins al 12 de setembre de l'any 2007. El 8 de maig de l'any 2008 el ple de la corporació va adjudicar el contracte administratiu d'obra per a l'execució del projecte d'urbanització per un import de 2.039.738 euros (sense l'IVA). El 4 de març de l'any 2009 es va signar l'acta de replanteig de les obres amb un termini d'execució dels treballs previst al contracte de 10 mesos. Els treballs no es van poder acabar. El ple del 7 de febrer del 2013 va acordar declarar l'extinció del contracte de mutu acord entre el consistori i els adjudicataris.