El club Rotary es va veure obligat a suspendre l'enlairament del globus d'heli per escampar un missatge de pau al món previst per a ahir, diumenge, a Queralt. El fort vent que bufava a la zona del santuari va fer decidir als organitzadors postposar l'esdeveniment per motius de seguretat. Mentre s'espera confirmar el dia exacte, es preveu que finalment es faci el cap de setmana vinent.

Tal com ja va explicar aquest diari, la iniciativa, promoguda per Rotary E-Club 2022 i amb la col·laboració de diverses entitats i col·lectius, pretén difondre un missatge de pau arreu. És per això que el globus d'heli portarà una reproducció en miniatura de l'església de Queralt, un naixement dels Pessebristes d'Avià, una memòria USB amb músiques per la pau de Josep Vallecillos, dues pintures, una de Josep Maria Hontangas i l'altra de Jordi Maragall i un ninot de Click Patum.

El globus també portarà orenetes, un dels símbols de Queralt, elaborades pels alumnes de les escoles de Berga i missatges de pau de tots els berguedans que hi han volgut participar. L'objectiu és que els materials i els missatges s'escampin arreu del món.