Arriben temps de canvis per a la Patum Infantil. Després que la festa es vegi obligada a adaptar-se a la normativa del foc, que impedeix als menors de 10 anys participar a les comparses de les guites i les maces, l´organització de la festa dels petits ha apostat per renovar el sistema d´accés amb l´objectiu de donar la possibilitat a més infants de formar part de la celebració de divendres de Corpus.

L´Associació de la Patum Infantil ha decidit eliminar, de cara a l´any vinent, els cicles patumaires de tres anys. Actualment, quan un infant obté una plaça a través de sorteig, té garantida la continuïtat a la festa durant tres anys abans de tornar a inscriure´s. A partir del 2018 el sistema canviarà i els cicles patumaires seran d´un o dos anys, depenent de la comparsa.

Segons la informació que es pot consultar al web www.patuminfantil.cat, pel que fa a les comparses dels àngels, els turcs i cavallets, les maces, les guites i els plens, el cicle serà d´un any. És a dir, els infants que, per sorteig, accedeixn a alguna de les comparses només hi participaran un any, per l´any següent tornar a entrar al sorteig si ho volen. En canvi, els que entrin a formar part del tabal, l´àliga, els nans vells, els gegants o els nans nous, tindran un cicle de dos anys, ja sigui dins de la mateixa comparsa o en una altra del mateix grup si hi ha plaça lliure i compleix amb les mides.

Segons ha explicat a Regió7 Guillem Canal, responsable de comunicació de l´associació, s´espera que amb aquests canvis més infants puguin tenir l´opció de participar en la celebració després que en els darrers anys el nombre de nens que es presenten als sortejos no ha parat de créixer.Normativa del foc

La Patum d´aquest 2017 ja tindrà, però, una novetat. Únicament podran participar a les comparses de foc els infants d´entre 10 i 11 anys per complir amb la nova normativa que prohibeix als infants tenir contacte amb pirotècnia. Els responsables de l´associació, però, han matisat que als nens que l´any passat formaven part d´una comparsa de foc i aquest any no tinguin els 10 anys (el 29 de maig del 2007, dia que s´iniciaran els assajos) se´ls oferirà la possibilitat d´accedir a una altra comparsa on per mides hi puguin entrar, sempre que hi hagi alguna vacant.

Si els menors que s´han vist afectats per la normativa no poden accedir a cap altra comparsa, se´ls reservarà el dret de contiuïtat, sense haver de fer cap sorteig, fins que tinguin els 10 anys per accedir a qualsevol comparsa de foc o bé fins que vulguin formar part de qualsevol altra.