Un dels aspectes de què també va parlar-se divendres al ple del Patronat va ser l'estat de l'edifici de la Casa de la Patum. En la reunió va explicitar-se que les pluges dels darrers dies han posat en «seriós perill» elements puntuals de la comparseria que eren a l'edifici amb l'objectiu de restaurar-se i preparar-se de cara a Corpus. Les figures es guarden des del 2016 als magatzems de l'ajuntament, precisament per l'estat en què es troba la Casa de la Patum. El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, va explicar que és en curs el procés de contractació per arreglar la teulada, una intervenció que ha d'evitar que hi continuï havent goteres. El cost de les obres s'acostaria als 16.000 euros, segons va indicar en el passat l'Ajuntament.

Oriol Camps també va donar a conèixer durant la reunió del Patronat que s'ha demanat un pressupost per afrontar i resoldre la plaga de tèrmits que hi ha.

El cap de setmana del 6 i el 7 de maig es durà a terme a Berga la trobada de monitors d'àmbit nacional. En aquest sentit, el Patronat va acordar, per tal que els joves participants puguin conèixer més bé les festes de la Patum, que alguns elements de la comparseria es traslladin al vestíbul de l'entrada principal de l'ajuntament, i que puguin visitar-se de les 11 del matí a la 1 del migdia.