La CUP manté Ràdio Berga en la incertesa després d'un mes i mig sense emissions

Des del 24 de març que l'emissora municipal no pot emetre per una avaria que no s'arregla

09.05.2017 | 07:38
Treballadors de l´emissora municipal berguedana, el 2014.

Els dos grups municipals majoritaris a l'oposició, CiU i ERC, han reclamat a l'equip de govern de la CUP que mogui fitxa i prengui una decisió sobre Ràdio Berga. L'emissora municipal no pot emetre des del del 24 de març perquè un llamp va malmetre el seu repetidor de la Figuerassa. De moment, l'executiu berguedà no actua per arranjar l'avaria. En aquesta decisió hi ha pesat el fet que l'Associació Catalana de Ràdio ha presentat una denúncia davant del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) «pel fet que, segons consta en la denúncia, Ràdio Berga està gestionada per una empresa privada». A hores d'ara, encara no se sap si l'executiu optarà per reparar l'avaria o no.

L'actual estat de la qüestió ha generat malestar als dos grups majoritaris de l'oposició, que critiquen que el govern hagi decidit unilateralment no reparar l'avaria. El cap de files de CiU, Antoni Biarnés, creu que «ha arribat el moment que el govern prengui una decisió i no segueixi marejant la perdiu». Veuen el futur de l'emissora municipal «amb poc optimisme vistes les ganes nul·les de reflotar-la» de l'executiu. «Ara ja no parlem del tipus de model. El tema és si hi ha ganes o no de tornar-la a posar en marxa». Biarnés ha dit que els gestors municipals «ens han donat diferents excuses que el temps ha evidenciat que no eren reals». Per a Biarnés la decisió de l'executiu, presa de manera unilateral, de no arranjar l'avaria, suposa un punt d'inflexió.

També ho creu el grup d'ERC. Jordi Pujals ha dit que «patim pel futur de Ràdio Berga». Creuen que «com més temps passi la ràdio sense emetre, costarà més de tornar a engegar». Els republicans reiteren que no emetre pot tenir conseqüències legals. De fet, els gestors ja han reclamat al consistori danys i perjudicis perquè no poden emetre. L'empresa al·lega que no pot complir perquè l'Ajuntament no arranja l'avaria i que això els causa uns danys

Ràdio Berga està gestionada per l'empresa Bífidus Produccions S.L. des del 2006. Al seu dia, el consistori no els va renovar el contracte. Tanmateix, des del novembre del 2012, es veuen obligats a gestionar-la per complir una clàusula que els obliga a fer-ho fins que el consistori l'assumeixi, cosa que l'Ajuntament encara no ha fet. Legalment la gestió de l'emissora l'hauria de fer el consistori de forma directa.

El nou govern ha contractat un periodista, Joan Vila Triadú, perquè faci un informe sobre com es pot sortir de l'atzucac on es la ràdio des del 2012 i que enguany s'ha accentuat per aquesta avaria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Un punt de distribució i un centre per fer estella

L'edifici podria acollir un servei de logística de productes agroalimentaris de la comarca

Gaspar Hernández, avui al club de lectura del Museu de la Colònia Vidal, a Puig-reig

El Museu de la Colònia Vidal, acull avui, dimecres, un dels dar-rers actes, dins del Dia...

Els militants de les JERC de Berga renoven la seva junta permanent

La secció local de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Berga han...

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

Guardiola completa el finançament per cobrir la pista poliesportiva

L'espai servirà de sala polivalent i podrà acollir les activitats de la festa major i altres actes

Gironella té previst enllestir el gener la pista esportiva del Cap del Pla

Gironella té previst enllestir el gener la pista esportiva del Cap del Pla

L'alcalde de Gironella, David Font, preveu que a mitjan gener del 2018 s'hagin enllestit els...

Enllaços recomanats: Premis cinema