Els patumaires han rebut les maces entre xiulets. Els dos primers salts que la comparsa ha realitzat a la plaça de Sant Pere en la sortida del passacarrers d'aquest dimecres a la nit han estat protagonitzat per les xiulades que els han dedicat alguns dels assistents a la plaça. Sembla que la polèmica dels Plens, comparsa de la qual també formen part les maces, encara cueja i alguns patumaires han mostrat la seva disconformitat en com s'ha gestionat la problemàtica amb xiulets.

Tret d'aquest inici una mica més mogut del que és habitual, la plaça de Sant Pere presentava la imatge habitual d'un dimecres de Corpus a les 8 del vespre: plena de berguedans i visitants amb ganes de Patum. Amb més calor que de costum, però amb l'ambient patumaire de sempre, s'han iniciat els primers salts de la passada d'aquesta nit. Maces, guites i gegants vells han protagonitzat els primers instants de la Patum de nit d'enguany, després del passacarrers del migdia.

Després dels dos salts a la plaça de Sant Pere, un dedicat a l'Ajuntament, i un altre al secretari; la comparseria ha enfilat cap al barri vell per continuar amb el recorregut previst, molt similar al d'anys anteriors. Com marca la tradició, els salts de dimecres se celebren en honor als representants institucionals del consistori. Els regidors, a canvi, ofereixen un petit refrigeri als membres de les comparses i també a la resta de patumaires.

Tirabol a la plaça de Sant Joan de Berga

Tirabol a la plaça de Sant Joan de Berga

A diferència d'altres anys, però, la passada d'enguany va optimitzar el seu recorregut, de manera que va acabar poc després de 2/4 de 4 de la matinada, força estona abans del que sol ser habitual.