La vida útil d'un abocador controlat com el de Font Ollera depèn del volum de deixalles que s'hi aboquin. Quan es va posar en servei l'octubre del 1996 s'estimava que la seva vida útil seria d'entre 15 i 18 anys. El 2007, quan es va fer el darrer gran projecte d'ampliació de l'espai els tècnics val calcular que tindria 22,5 anys de vida. Aquest càlcul es va fer tenint en compte una producció de 22.000 tones anuals de deixalles i suposant que de mitjana es faria una reducció del 60 % de la matèria orgànica que s'hi abocava.

El volum de deixalles que s'aboca a Font Ollera és variable. Per exemple, l'any el 2012, quan la producció de brossa va baixar perquè el consum es va frenar a conseqüència dels efectes de la crisi s'hi van abocar 14.600 tones de residus sòlids. El 2014, en canvi, es percebia un repunt de l'activitat econòmica amb 16.550 tones abocades. Actualment s'estima que la producció anual és de 20.000 tones de brossa.

L'altra cara de la moneda és l'impuls al reciclatge. Les mesures que està duent a terme el Consell Comarcal per potenciar la redollida selectiva de deixalles -com el nou model que s'ha d'implantar el 2018- haurien de traduir-se en una reducció del volum de brossa que va a parar a Font Ollera. Això faria que la vida útil del dipòsit comarcal controlat de residus pogués ser d'entre 25 a 30 anys, segons les estimacions del conseller Xavier Francàs.