Avià donarà 70.000 euros d'ajudes als veïns que millorin l'eficiència energètica de casa

Les subvencions es poden demanar fins el 29 de desembre d´enguany

09.10.2017 | 13:57
Plaques solars al sostre de l´escola municipal d´Avià

L´Ajuntament d´Avià ha creat unes ajudes per valor de 70.000 euros que s'atorgaran als ciutadans que vulguin fer obres als seus domicilis per millorar l'eficiència energètica de les seves llars.

L´Ajuntament d´Avià s´ha proposat destinar «l´estalvi previst durant un any en la facturació de llum i gas dels equipaments i de les instal·lacions municipals, després de que s´hi hagin dut a terme diverses inversions (instal·lació de plaques tèrmiques i fotovoltaiques; aïllaments de sostres i instal·lació de llumeneres led a l´enllumenat públic,....) per tal d´incentivar que els particulars facin actuacions en els seus habitatges que permetin obtenir un estalvi energètic i a l´ús d´una energia sostenible i, d´aquesta manera, disminuir l´emissió de CO2 a l´atmosfera».

Les actuacions subvencionables són: l´estalvi d´aigua que inclou instal·lació d´aixetes i dutxes estalviadores d´aigua; cisternes domèstiques de doble descàrrega i tanc externs d´aigua de pluja i l´estalvi energètic a través d´aïllament de façanes, parets mitgeres i sostres; instal·lació de vidres aïllants; instal·lació de plaques solars i/o fotovoltaiques; instal·lacions d´aerotèrmia i geotèrmia i canvi de calderes de gasoil a biomassa, segons consta a les bases reguladores específiques d´aquestes ajudes consultades per Regió7.

Per demanar aquestes ajudes cal ser propietari o llogater d´un habitatge de primera residència d´Avià i estar al corrent de les obligacions tributàries. El termini per demanar les ajudes s´acaba el 29 de desembre. Els impresos de petició d´ajudes estaran a disposició dels veïns a través de l´Oficina d´Atenció al Públic (OAC) o del web municipal www.avia.cat.

Les ajudes


Per a la línia 1 (estalvi d´aigua) es podran presentar com a màxim, 3 sol.licituts per habitatge i any i per a la línia 2 (estalvi energètic) «inicialment només es podrà presentar una sol.licitud per habitatge i any; en el supòsit de no arribar a cobrir la subvenció màxima prevista, es podrà atorgar una segona sol.licitud».

Les subvencions per les ajudes d´estalvi d´aigua que són d´un import menor (en total es donaran 5.000 euros) es faran efectives «de forma immediata» mentre que les referents a l´estalvi energètic (65.000 euros) es pagaran durant el març del 2018.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Gironella licita obres per posar leds per valor de 215.344 euros

Gironella licita obres per posar leds per valor de 215.344 euros

L'Ajuntament calcula que aquest canvi suposa un estalvi de 86.000 kWh i de 17.000 euros anuals

Berga inicia les obres de rehabilitació de la teulada de l'ajuntament

Berga inicia les obres de rehabilitació de la teulada de l'ajuntament

El projecte té un pressupost de 86.959,96 euros i es preveu finalitzar en tres mesos

Vespa asiàtica Vespa velutina nigrithorax

És una espècie invasora que viu originàriament a la Xina. Va introduir-se a...

Vespes asiàtiques fan un gran niu al barri vell de Berga

Vespes asiàtiques fan un gran niu al barri vell de Berga

L'ajuntament i els tècnics del cos d'agents rurals estudien la millor manera de treure'l el més...

El teatre de Ramon Vinyes torna a l'escenari de Berga

El teatre de Ramon Vinyes torna a l'escenari de Berga

La Farsa recupera «Hamlet dramaturg» de l´autor berguedà més universal, després de 34 anys

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema