El ple de l'Ajuntament de Vilada, on governa el grup de Fem Pinya-PSC, va acordar, ahir, declarar persona non grata el rei d'Espanya Felip VI, així com també el delegat del Govern de l'Estat a Catalunya, Enric Millo, i Diego Pérez de les Cobos, director de gabinet de Coordinació i Estudis de la secretaria d'Estat de Seguretat que va coordinar el dispositiu policial espanyol que va reprimir amb violència el referèndum de l'1 d'octubre.

La proposta la van portar conjuntament al ple viladenc, celebrat ahir a la tarda, el grup del PDECAT, a l'oposició i amb 3 regidors, i el d'ERC, que té un regidor i governa amb el PSC (2 regidores). El ple és format també per un regidor no adscrit, Vicenç Massana, exregidor d'ERC. Ahir no va poder assistir a aquest ple com tampco dos del stres regdiors del PDECat.

La moció esmentada va ser aprovada amb els vots a favor d'un regidor del PDECat Xavier Altadill i el d'ERC, Quim Espelt. Per la seva banda, l'alcaldessa Montse Badia i la segona tinent d'alcalde, Carme Cirera, no van votar. D'aquí que es pogués aprovar la proposta.

En la proposta conjunta dels grups del PDECat i ERC s'insta el Govern català i el Parlament de Catalunya a proclamar la República catalana, segons va tuitejar el PDeCAT de Vilada ahir. Així mateix, es va aprovar «alliberar moralment el nostre poble de l'estat espanyol i la seva constitució». En la mateixa moció els proposants van «subscriure la declaració signada pels diputats» de JxS i la CUP el dimarts 10 d'octubre al Parlament, segons va explicar a Regió7 Xavier Altadill, del PDeCAT. La secretària municipal va fer un advertiment d'il·legalitat sobre el contingut d'aquesta moció.

Reproven la brutalitat policial

En el mateix ple, tots els grups (llevat del regidor no adscrit, que no va poder assistir al ple) van aprovar per unanimitat una moció que van presentar de forma conjunta en la qual es condemana «la brutalitat de l'Estat a Catalunya» per l'actuació de la policia espanyola en el referèndum de l'1-O.