La 61a edició del Concurs de la Penya Boletaire de Berga va comptar ahir amb tan sols quatre participants. Malitó Marmi va ser el guanyador, amb una cistella de 8'5kg de rovellons que havia trobat «durant diversos dies per la zona dels Rasos de Peguera». En canvi, pel que fa al 12è concurs infantil, hi va haver gairebé un centenar de petits boletaires que van collir a la «rovelleria de la Penya», en paraules del seu president Ramon Minoves.

El que havia estat president de la Penya del 2010 al 2016, Jesús Perarnau, va ser nomenat Boletaire d'Honor juntament amb la meteoròloga de Tv3 Gemma Puig i el cap de les brigades municipals de l'Ajuntament de Berga i col·laborador de la Festa dels Bolets i la Penya Boletaire, Joaquim Mas, que demanava a la junta que «no tinguéssin por de canviar coses». Gemma Puig, per la seva part, conscienciava respecte al canvi climàtic, que «ja és una realitat». A la vegada, afirmava que portar la camisa de quadres de la penya és un honor, «fa impressió i tot». Perarnau ja l'havia portada, durant gairebé quaranta anys, però aquest any es mirava l'esdeveniment «des de la barrera».

La novetat d'enguany han estat les parades de productes artesans, situades a la part lateral del pla de Puigventós. Alguns paradistes s'han queixat de la situació allunyada del centre de l'activitat. Les sardanes i la cremada de la falla han donat per acabada una festa que «s'ha fet esperar», però finalment s'ha pogut celebrar amb «una bona quantitat de gent, alguns bolets, i moltes ganes de continuar-la», conclou Minoves.