L'Ajuntament de Berga ha aprovat una sanció de 3.337 euros a l'empresa Elecnor SA, adjudicatària de l'obra de renovació de l'enllumenat de la ciutat, pel retard en la realització de l'actuació.

Es tracta d'uns treballs per valor d'1,6 milions d'euros que han permès substituir 3.300 punts de llums convencionals per leds, que són més sostenibles. Les obres s'han acabat i el consistori en el darrer ple del 2017 va aprovar l'actuació. Però hi ha part dels treballs que s'han executat més tard del que preveia l'adjudicació de l'obra, segons el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps. L'edil va explicar al ple que l'import de la sanció previst en les bases de l'adjudicació «es retirarà de la garantia» de 69. 521 euros. I s'instarà l'empresa a reposar aquesta quantitat.

El portaveu del grup del PDeCAT-CDC, Ramon Minoves, va demanar al govern de la CUP que actuï per arranjar els problemes que s'han derivat d'aquestes obres. «Berga està fosca», va assegurat Minoves. Oriol Camps va dir que els problemes que han anat sorgint en relació amb aquesta obra que ha qualificat de «salt tecnològic de 40 anys» són fruit d'aquesta mateixa renovació.