El sol brillava esplèndid ahir dissabte a la una del migdia a Puig-reig, i feia que les ombres del monument a la Corrida s'allarguessin fins al públic assistent a la seva inauguració, a la rotonda del passeig de la Riera de la Sala.

Representants de l'Ajuntament de la vila, membres del pubillatge i Àngel Asensio, autor de l'obra, es van encarregar de presentar la «barreja d'escultura i arquitectura», que se centra en «un dels elements més característics de la Corrida: el joc de les cintes», segons Asensio, en «una reminiscència dels jocs que practicaven els cavallers a l'edat mitjana».

L'alcalde puigreigenc, Josep Altarriba, es mostrava content que la festa per excel·lència del poble tingui finalment un monument, i que sigui tan visual i significatiu. «La intenció és que expressi festivitat, alegria, moviment, color, vibració... Conjugat amb allò més prosaic en una barreja sorprenent que sovint s'anomena vida», explicava el guanyador del concurs convocat pel consistori, Àngel Asensio, que va ser l'encarregat de destapar la placa juntament amb els membres del pubillatge.

Més d'un centenar de persones es van aplegar al voltant de la rotonda, després del taller de volteig per als més petits i abans de l'espectacle de volteig cosac Electraz. Les dues activitats pretenien agrupar la gent per a la inauguració, i ho van aconseguir. La banda de l'escola municipal de música va posar-hi el toc musical i un bon nombre de mocadors grocs amb el nom de la Corrida es distingien entre el públic.

«L'obra té dos elements: el perfil d'un cavall tallat en acer Corten, un material que s'oxida i que presenta una textura aspra i rugosa; i les cintes que estan representades amb tubs de colors pintats amb esmalt», continua explicant Asensio, satisfet d'una obra que s'ha anat desenvolupant i ajustant «in situ, segons el que hem anat veient», continua l'arquitecte tècnic, pintor, escultor i interiorista. La Corrida arriba avui, diumenge, als seus actes centrals, repartits durant tot el dia.