L'Ajuntament d'Urús està ultimant les obres de construcció del nou cementiri, situat al camí de l'ermita de Sant Grau, davant la possibilitat que el cementiri de tota la vida quedi sense nínxols lliures. L'alcalde, Miquel Tor, ha explicat que al cementiri antic només queden sis nínxols, mentre que al poble hi ha uns dotze veïns que tenen entre 75 i 104 anys.

Sense voler plantejar mals averanys, l'Ajuntament ha previst que abans de l'estiu es pugui completar la primera fase de les obres, que dotaran l'equipament d'unes 40 places. Si bé en principi la intenció era estrenar el cementiri una vegada es completi també la segona fase, prevista per d'aquí a un any, l'equip de govern ha establert una planificació per, si cal, obrir-lo mentre duren les obres de la segona fase, que consistirà en la construcció d'uns 40 nínxols més. Vist que hi ha molts veïns grans, Miquel Tor ha plantejat que les possibilitats que el cementiri antic quedi ple són bastant elevades, amb la qual cosa ha justificat la prioritat per obrir el nou equipament. El projecte de cementiri nou d'Urús es va iniciar fa uns sis anys i ja enfila la recta final. A més dels 80 nínxols, també tindrà una vintena d'urnes.

El projecte té un pressupost de 360.000 euros, el 90% del qual és finançat per subvencions del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Diputació de Girona i de la Generalitat. El cementiri és situat en una zona apartada del nucli urbà perquè, segons ha explicat Miquel Tor, l'Ajuntament volia ubicar-lo en una zona tranquil·la, assolellada i que no quedés al costat de les cases. L'edifici queda, a més, a pocs centenars de metres de l'ermita de Sant Grau, utilitzada pel poble en diversos actes religiosos, com ara l'ofici de festa major. Ara el temple també podria acollir funerals, atesa la proximitat amb el nou cementiri, segons ha explicat Miquel Tor.