L'Ajuntament de Puigcerdà està impulsant la creació d'un espai públic on els joves puguin anar després de classe per fer-hi els deures. La iniciativa l'ha pres l'àrea de Joventut del consistori després de recollir demandes entre els mateixos joves i els seus pares. Aquest contacte ha fet veure a la regidoria de Joventut que la capital cerdana requeria un espai amb ambient d'estudi i que sigui específic per als estudiants, ja que a la biblioteca hi coincideixen amb altres usuaris amb altres necessitats.

L'espai per als deures s'adequarà a les instal·lacions del Local Jove de la plaça Regne de Mallorca, a tocar de l'institut Pere Borrell. L'espai tindrà el monitoratge d'una noia que s'ha ofert voluntària a l'Ajuntament i que ajudarà els joves a resoldre dubtes sobre els deures. De moment es posarà en marxa per als alumnes de secundària, els que cursen ESO, els dijous a la tarda. Tots els alumnes que hi estiguin interessats s'hauran d'apuntar primer a l'Ajuntament per tal de mantenir un control sobre l'activitat. La monitora, relacionada amb el món de la docència, no limitarà la seva tasca al control dels joves i l'ambient de treball, sinó que també els oferirà tallers sobre tècniques d'estudi i concentració en la feina.

Serveis adequats al turisme

Des de l'àrea de Joventut han explicat que el nou espai per als deures ha nascut de l'evidència que, entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre, ja hi ha estudiants que aprofiten el Local Jove per anar-hi a fer deures pel seu compte. Segons ha observat l'Ajuntament, a aquests joves els falta un docent que els ajudi personalment i també a consolidar l'ambient de treball. La regidoria de Joventut ha volgut agrair públicament la predisposició de la monitora voluntària. L'equip de govern ha explicat que la iniciativa segueix la línia marcada en aquest mandat de mirar de facilitar la conciliació dels serveis públics als joves amb els horaris laborals dels seus pares. En aquest sentit, també ha anunciat que a partir d'aquestes vacances de Nadal ja adequarà l'esplai perquè coincideixin amb els horaris de les empreses. També ho farà en la resta de vacances escolars de l'any i en les èpoques d'afluència turística, segons ha anunciat la regidora d'Acció Ciutadana, Carme Mas.