L'auge de les teràpies alternatives ha empès l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a impulsar una nova fira sectorial relacionada amb aquest sector.

La fira, que es farà el cap de setmana del 25 i 26 de maig, se celebrarà sota el lema "Consciencia't" i té com a objectiu "donar a conèixer al públic en general tot tipus de teràpies naturals, així com la seva utilitat en la salut", segons han explicat des de l'Ajuntament. El segon objectiu de la cita és oferir un aparador als professionals de la Seu i la seva àrea d'influència, que en seran els protagonistes.

La mostra tindrà lloc a la sala Sant Domènec, on s'organitzaran tallers en grup al llarg de tot el cap de setmana de biodansa, katsugen Yuki, ayuryoga, microgimnàstica, hatha ioga, constel·lacions familiars, dansa creativa i Touch for Health en moviment. En aquest espai també es faran concerts de bols tibetans. El nou certamen sectorial també té previst celebrar un programa de conferències dedicades a diferents teràpies naturals com ara el coaching amb cavalls, Sanergia, plantes medicinals, rebirthing (renaixement), constel·lacions familiars, ioga i meditació, cinesiologia psicoenergètica o teràpia holística evolutiva. Les xerrades es duran a terme al llarg del cap de setmana a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, al costat de la mateixa sala Sant Domènec. Paral·lelament, la fira ha programat un espai de tastets de teràpies que es podran provar al llarg de tot el cap setmana al recinte firal. Adquirint un tiquet de 10 euros es tindrà dret a fer un tastet de les diferents teràpies que oferiran els 18 naturòpates que hi rindran presència. Si s'adquireix un tiquet de 25 euros, es podran provar tres teràpies naturals diferents.

Els assistents podran triar entre un gran ventall de teràpies: entre corporals, reeducació postural i microgimnàstica; quiropràxia; cinesiologia psicoenergètica; Sanergia, creixement personal i canalització; ayurveda i ioga, coaching amb cavalls; acupuntura i teràpia floral; teràpies amb bols tibetans; coaching personalitzat; vendatge neuromuscular i moxibustió; reiki; reflexoteràpia i flors de Bach; alineació energètica i renaixement; teràpia regressiva; reflexologia podal; equilibri i harmonització de l'ésser; i massatge holístic.