El municipi de Bolvir, a la comarca de la Cerdanya, ja compta amb una prolongació d'un dels símbols de la unitat dels Països Catalans: el Pi de les Tres Branques. Aquest dissabte al migdia, una quarantena de persones han ajudat a plantar un plançó d'aquest reconegut arbre al poblat iberoromà de Castellot de Bolvir. L'acte ha estat organitzat per 'Cerdanya per la Independència', l'assemblea local de l'ANC en aquesta comarca. Un veí de la zona s'ha ofert a fer-se càrrec de l'arbre i a cuidar-lo durant aquests primers mesos. La iniciativa va sorgir després que uns brètols trenquessin una de les tres branques d'aquest emblemàtic arbre i amb la voluntat d'unir el territori català.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, que ha estat l'encarregat de plantar el plançó. L'arbre és un obsequi de l'associació 'Berga per la Independència' i els membres de l'assemblea sectorial de l'ANC a la Cerdanya han volgut col·locar-lo en un lloc "emblemàtic" del poble, al Castellot de Bolvir. Durant l'esdeveniment s'han llegit diversos fragments de textos poètics i s'ha posat el punt final cantant 'Els Segadors'.

"Ja teníem el forat fet i els participants han pogut col·locar la terra al voltant de l'arbre", ha explicat l'Olga Viñeta, la coordinadora de l'associació Cerdanya per la Independència. Aquesta no és primera vegada que petits fragments del Pi de les Tres Branques arrelen a altres localitats catalanes. De moment ja se n'ha plantat un altre plançó a Folgueroles.