El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, va anunciar ahir a la Seu d'Urgell que ja s'han iniciat les obres per fer arribar la fibra òptica a la torre de telecomunicacions del pla de les Forques. Segons Puigneró, les obres tenen com a objectiu "millorar el servei de telefonia mòbil" que s'ofereix a la ciutat i a la comarca i "poder eliminar en el futur la torre de telecomunicacions que hi ha al centre del poble".

En la roda de premsa celebrada a l'Ajuntament, Puigneró també va explicar que ja ha començat el tram de desplegament urbà a la Seu d'Urgell de la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), que tindrà el servei actiu a partir de final del mes d'agost, i que s'han iniciat les obres del tram de connexió troncal de la fibra òptica a través de la N-145. Segons que va afirmar Puigneró, en aquestes actuacions es treballarà conjuntament amb aquells operadors de telecomunicacions que vulguin desplegar i portar el servei de fibra òptica fins a les llars urgellenques.

Noves oportunitats

"Invertir en fibra òptica és invertir en llocs de treball, en oportunitats econòmiques i empresarials, i en progrés social", va assegurar el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

Puigneró va reiterar que el govern de Catalunya treballa perquè "tothom pugui desenvolupar l'activitat professional des de la seva ciutat, des de qualsevol zona del país, amb igualtat d'oportunitats". En aquest sentit, va afegir que les noves formes d'economia digital que s'han desenvolupat en els darrers anys són una "oportunitat per al país i també ho ha de ser per a la Seu, on s'ha fet una acció determinada per donar resposta al problema real de la ciutat".

Per la seva part, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va assegurar que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació ofereixen una "oportunitat irrenunciable" per a la ciutat i la comarca de l'Alt Urgell a l'hora de "competir empresarialment". Batalla va destacar que, per fer arribar la fibra òptica a la Seu, ha estat fonamental "la col·laboració de les administracions públiques", en aquest cas l'Ajuntament i la Generalitat.

Les obres d'extensió de la fibra òptica a la Seu d'Urgell comencen un any després que Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya construís la nova torre de telecomunicacions al paratge del Pla de les Forques, que ara ja funciona a ple rendiment.