El grup comarcal d'ERC a l'oposició del Consell de la Cerdanya, en mans d'una majoria absoluta de CiU, ha presentat una proposta per tal que es creï una comissió sense retribucions que vetlli per la transparència i el bon ús del diner públic que gestiona l'òrgan comarcal. El president del grup, Raimon Ribas, ha argumentat que no es tracta tan sols de crear una comissió sinó de fer una passa més enllà que permeti implantar al Consell Comarcal una dinàmica de transparència que, segons ha assegurat, no té ara per ara.

El grup d'ERC ha fet aquesta proposta després de veure com la majoria dels tretze consellers de CiU aprovava un règim de retribucions i sous que inclou 250 euros per als membres de la junta de govern per assistir a cada reunió i 300 per tots els consellers de la majoria per assistir a una comissió de coordinació. Ribas, que és al Consell en representació d'ERC de Puigcerdà, ha explicat que la seva proposta passa per crear "una comissió de transparència no retributiva amb representació de tots els grups polítics que hi ha al Consell". La principal funció d'aquest grup de treball, que tindria, doncs, tres membres per cada un dels tres grups polítics segons la proposta d'ERC, serà la d'"estudiar tota la llei de la transparència i aplicar-la al Consell Comarcal, perquè creiem que actualment no s'aplica". Raimon Ribas hi ha afegit que "seria un grup de treball que crearia un protocol de transparència al Consell perquè actualment tenim una llei de Transparència aprovada al Parlament i tota l'administració s'hi ha de regir, i creiem que el Consell Comarcal no n'ha de quedar exempt".

El portaveu del grup d'ERC, format per tres consellers, ha remarcat la importància que els components de la comissió de transparència no haurien de cobrar "perquè creiem que no s'ha de cobrar per tot, allà hi anem a treballar i a oferir el temps que podem, i tampoc cal cobrar de tot". Ribas confia que la proposta pugui tirar endavant donat el fet que "el govern no l'ha desestimat d'entrada i ens ha dit que l'estudiaria... esperem que de cara al ple següent ja se sàpiga alguna cosa sobre la comissió".