La Cerdanya diu adéu al seu escriptor i dinamitzador cultural Josep Vinyet

L'activista, de 95 anys i veí de Llívia, mor després d'una llarga trajectòria a l'administració i la historiografia local

30.08.2015 | 10:54

Llívia i la Cerdanya han perdut un dels seus referents socials i culturals, l'històric secretari municipal, escriptor i dinamitzador cultural Josep Vinyet i Estebanell, que va morir divendres al vespre a l'edat de 95 anys. Vinyet, que va passar per bona part dels ajuntaments de la part oriental de la comarca, era un dels veïns més il·lustres i estimats de Llívia, on havia desenvolupat la major part de la seva tasca cultural.

Josep Vinyet va néixer el febrer del 1920 a Tortellà, la Garrotxa. A poc més de vint anys, i després de participar a la Guerra Civil Espanyola, es va instal·lar a la Cerdanya. Des del 1944 va treballar com a secretari municipal a Alp, Puigcerdà, Vilallobent,Queixans, Guils, Bolvir, Urtx, Fontanals i Llívia. A l'enclavament va cofundar el Festival de Música Antiga Vila de Llívia, del qual va ser director durant 25 anys. Igualment, va ser secretari del Patronat i conservador del Museu municipal de Llívia, en el qual va portar a terme el projecte de museització de la popular Farmàcia Esteve així com de les restes arqueològiques de la vila sobre els quals l'actual consistori vol apuntalar el seu projecte turístic. El popular "Senyor Vinyet", conegut a Llívia com un home incansable, és autor de nombrosos llibres que repassen algunes de les seves vivències, com ara Diari de guerra d'un requetè català. Als fronts del Segre, del Pallars, de l'Ebre i de Llevant, en què fa una crònica personal dels dies viscuts al front. També va publicar obra sobre Llívia i la Cerdanya com ara Calidoscopi llivienc, Alpi, germà cérvol, La Cerdanya de la Postguera, Museu Municipal de Llívia: Petita història d'un ambiciós projecte Estampes ceretanes del segle XX'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema