El tatuador Dani Martos, conegut com a Demon Tattoo, ha convertit la Seu d'Urgell en un lloc de pelegrinatge per als aficionats als tatuatges d'arreu de l'Estat i Europa. La seva història és la d'un noi qualsevol que munta un estudi tot perseguint el seu somni, els anys, la formació i un talent innat l'han convertit en un dels millors tatuadors europeus en el seu estil, el realisme en blanc i negre. Enguany, l'estudi de Martos compleix deu anys, premis en les convencions més importants d'Europa i una llista d'espera de gairebé dos anys, l'acrediten com un dels millors estudis del país.

Martos, tot i destacar des de ben jove en les arts plàstiques i rebre una beca per estudiar belles arts, va preferir estudiar fusteria i no abandonar la seva Seu d'Urgell natal. Després d'uns anys treballant de fuster en un taller va ser en l'any 2005 en què va decidir obrir el seu estudi de tatuatge.

Explica Martos que es va introduir al món dels tatuatges de casualitat. Al principi feia dibuixos perquè els seus amics es tatuessin, després va veure que si volia que es respectessin els dissenys que ell feia hauria de ser ell mateix qui els tatués.

"Els principis no són fàcils" assegura Martos, que va passar un any compaginant la seva feina de fuster amb la de tatuador. Després va decidir posar tots els seus esforços en l'art de dibuixar tota la pell i es va dedicar en exclusivitat a l'estudi. Deu anys després Martos forma part de l'exclusiu grup de tatuadors convidats a les convencions més importants del món com Londres, Milà, Estocolm o Madrid.

En aquests anys ha rebut nombrosos premis en les multituds convencions a les quals ha estat convidat, amb cada reconeixement ha anat creixent la llista de persones que volen estampar-se a la pell un Martos. "Si algú és vol fer un tatuatge una mica gran tinc l'agenda tancada i una llista d'espera fins al 2017", diu Martos. Per ara, senyala Martos, "anem a tatuar per tot Europa, compagino les convencions on em conviden amb els encàrrecs de clients que no es poden desplaçar a l'estudi de la Seu".

Martos té un estil molt especial. Els seus tatuatges s'emmarquen dins el realisme en blanc i negres. Assegura que "aquest és l'estil que més m'agrada, m'agrada jugar amb els volums i amb els grisos, llums i ombres, imitar imatges en tres dimensions". I afegeix que "tot i que imito una imatge real, semblant a la fotografia, no he de ser fidel a la realitat i puc jugar amb punts de llum i contrastos perquè el dibuix guanyi una mica més".

En aquests anys la popularitat de Martos ha crescut tant que fins i tot el patrocinen diferents cases que fabriquen material per a tatuar. Així, una de les cases de tintes més importants del món, la italiana Black Scorpion, ha creat el set de tintes Dani Martos. Les màquines de tatuar i les agulles també els hi faciliten diferents cases que després utilitzen el seu nom per a fer la seva publicitat.