Un veí de 23 anys de Josa i Tuixén està ingressat a l'hospital de la Seu d'Urgell, sota custòdia policial, per haver provocat intencionadament un accident de trànsit amb l'objectiu de suïcidar-se i, alhora, matar la seva exnòvia, que viatjava amb ell en el seient de copilot del cotxe. Tots dos van resultar ferits greus, però van salvar la vida. Quan sigui donat d'alta de l'hospital, el noi ingressarà al centre penitenciari de Ponent, ja que el jutge li ha dictat presó provisional, pel delicte d'intent d'homicidi.

Els fets, segons van divulgar ahir els Mossos d'Esquadra, van tenir lloc diumenge a les 10 de la nit, a la carretera N-260, al terme de Ribera d'Urgellet, a prop de la Seu. En arribar al lloc de l'accident, un tram recte amb bona visibilitat, els Mossos van trobar dos vehicles accidentats que havien xocat entre si. Un era un tot terreny amb tres ocupants, que estaven fora del vehicle i que havien resultat ferits lleus. L'altre era un turisme, a l'interior del qual hi havia un noi i una noia atrapats, en estat greu. Tots dos van ser rescatats pels Bombers.

La noia que ocupava el seient de copilot, tot i el seu estat, va explicar als Mossos d'Esquadra que el conductor era el seu excompany sentimental i que havia provocat l'accident de forma intencionada per intentar matar-la. El noi, mentre era atès pels serveis mèdics, també va reconèixer la voluntarietat de la seva acció.

Tots dos van ser evacuats pel SEM a l'Hospital de la Seu d'Urgell, acompanyats pels mossos. A primera hora de la matinada de dilluns, el conductor del turisme va ser traslladat a una habitació de l'hospital i va ser detingut pels delictes de temptativa d'homicidi, danys i lesions, per les ferides causades als ocupants del tot terreny.

De la investigació es desprèn que la tarda del sinistre el detingut havia quedat amb la seva exparella per parlar. Mentre circulaven, va accelerar la marxa i va envair voluntàriament el sentit contrari de la carretera per impactar amb un vehicle tot terreny, amb la clara intenció de posar fi a les seves vides. Tot i la inesperada envestida, el conductor del tot terreny va poder evitar el xoc frontal directe i el turisme hi va col·lidir lateralment, la qual cosa va reduir la gravetat de les ferides.

Aquest dimarts passat, segons van explicar ahir fonts judicials, el jutge de guàrdia de la Seu d'Urgell es va desplaçar fins a l'hospital per prendre declaració a l'acusat. Seguidament, va decretar el seu ingrés a presó provisional per dos delictes d'homicidi en grau de temptativa. L'ingrés al centre penitenciari de Ponent es farà efectiu quan l'acusat sigui donat d'alta de l'hospital.