L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat un nou Pla Local de Joventut, que tindrà vigència fins al 2019. Segons ha informat el consistori, el pla és una aposta per les polítiques integrals i de qualitat. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Sílvia Iscla, ha explicat que el document "pretén ser una eina capaç d'adaptar-se als canvis i de donar resposta a les necessitats i demandes de les persones joves del nostre municipi.

Per tant, la població jove ha estat en tot moment protagonista d'aquesta pla i ho continuarà sent". Així, el PLJ inclou 51 actuacions dividides en nou programes: servei d'informació juvenil, associacionisme i participació, treball, garantia juvenil, mobilitat, habitatge, educació, cultura i oci i salut i esport. Igualment, té una previsió de 914.000 euros en polítiques de joventut, segons ha remarcat l'Ajuntament.

El consistori engega el pla amb la intenció que sigui un document ja que s'ha realitzat a través d'una diagnosi feta amb aproximadament 600 joves enquestats, 23 col·lectius juvenils i 14 tècnics de l'administració. Iscla ha afirmat que "som conscients que encara ens queda molta feina per fer i hem d'aconseguir trobar les eines de participació".