L'aeroport d'Andorra - la Seu tanca l'agost amb un creixement del 62%

En total s'han registrat 2.119 operacions, una xifra similar al global assolit tot l'any passat

16.09.2016 | 19:40

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha reunit aquest divendres amb representants del Govern d'Andorra per tal de fer balanç de les actuacions de dinamització conjunta en matèria de transports i medi ambient, així com concretar noves accions de cara al futur. Ambdues administracions han acordat també dissenyar una estratègia conjunta per a l'aeroport d'Andorra- la Seu perquè al llarg del 2017 hi hagi les primeres operacions comercials. Durant la reunió d'aquest divendres també s'ha contemplat la possibilitat de col·laboració en matèria de tractament i trasllat de residus entre ambdós territoris.

Per part del Govern d'Andorra, hi ha assistit la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; el ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé; el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp; el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i Guillem Santacreu, assessor en matèria aeronàutica.

A més del conseller, per part de la Generalitat hi ha participat el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, i el director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost. També hi ha assistit l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

Creixement del 62% de l'aeroport

La trobada ha servit per fer balanç de les activitats al voltant de l'aeroport d'Andorra – la Seu, posar en comú estratègies de dinamització i avançar en la consecució de nous reptes que serveixin per consolidar aquesta infraestructura.

D'una banda, ambdós governs han fet un balanç positiu del trànsit aeri de l'aeroport aquest 2016. Així, enguany s'hi han registrat 2.119 operacions a data 31 d'agost, la qual cosa suposa un increment del 62% respecte de l'any anterior. D'aquesta manera es tanca el mes d'agost superant la xifra d'operacions global del 2015, per davant d'aeroports com el de Lleó, Burgos, Badajoz, Ceuta o Algeciras, entre altres.

Ampliació d'instal·lacions i serveis

Les instal·lacions són base de quatre empreses: HelitransPyrinees (treballs aeris amb helicòpters), TSA (serveis d'aerotaxi), PFC (handling i formació de pilots i personal de cabina), i La Plana (formació de pilots d'ultralleugers). A més es treballa amb companyies com Neilson per tal d'ampliar les destinacions i serveis en aquestes instal·lacions a partir d'aquest hivern.

El gener de 2015, l'aeroport d'Andorra – la Seu va iniciar una nova etapa amb l'obertura de les activitats comercials en les seves instal·lacions, fins llavors dedicades exclusivament a usos privats. Per fer-ho possible, el Govern de la Generalitat i el d'Andorra van signar un acord de col·laboració per treballar en la gestió i cerca de vols turístics, de passatgers, mercaderies, correus o aerotaxis per aquesta infraestructura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Els treballadors de l'Ajuntament de Puigcerdà reclamen l'augment de l'1%

Els treballadors de l'Ajuntament de Puigcerdà reclamen l'augment de l'1%

La falta de pressupost fa témer al personal per l'increment legal però l'alcalde diu que el cobraran

El 60% de les recàrregues de vehicles elèctrics al Pirineu són de gent de pas

El 60% de les recàrregues de vehicles elèctrics al Pirineu són de gent de pas

El primer punt de càrrega de la Cerdanya té una mitjana d'un vehicle al dia, que consumeix 2,6 KW

Tres famílies de la Seu d'Urgell ratifiquen la denúncia per incitació a l'odi en una escola

Tres famílies de la Seu d'Urgell ratifiquen la denúncia per incitació a l'odi en una escola

S'investiguen els comentaris de professors i l'actitud del director vers el fill d'una agent de la...

Puigcerdà aplica un pla de millores en les instal·lacions dels centres educatius

Puigcerdà aplica un pla de millores en les instal·lacions dels centres educatius

La incògnita sobre el futur edifici de Llums de Nord empeny l'Ajuntament a invertir en els mòduls

La Cerdanya reivindica el seu tresor paleolític

La Cerdanya reivindica el seu tresor paleolític

El Museu Cerdà recull fins al final de mes una exposició sobre els 20 anys d'excavacions al...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema