Una trentena d'entitats naturalistes, ecologistes, esportives i culturals, conjuntament amb formacions polítiques i gremis empresarials, a més de particulars de l'Alta i la Baixa Cerdanya, s'han unit per oposar-se a la creació d'un nou gran domini esquiable.

La nova gran pista, cridada a ser la més gran del Pirineu, resultaria de la unió de les estacions de Font-romeu, Els Angles, Bolquera i Formiguera, amb nou camp de neu per a aficionats tant de l'esquí alpí com de fons.

El projecte, impulsat pels ajuntaments del territori, ha desfermat un crit d'alerta per part de particulars i associacions vinculades amb la natura i les activitats a l'aire lliure perquè, al seu entendre, la fusió de les quatre pistes comportaria l'afectació d'una bona part de massa forestal del Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans.

La campanya a les xarxes i al territori es complementa amb una recollida de signatures als dos costats de la frontera estatal a través del portal Change.org que ja acumula més de 5.000 adhesions.