Ensenyament no sap si construirà l'escola Llums del Nord de Puigcerdà

La direcció general del departament admet que ara tot està condicionat a l'evolució demogràfica

01.10.2016 | 00:00
El mòduls prefabricats de l´escola Llums del Nord de Puigcerdà

El departament d'Ensenyament de la Generalitat no sap a hores d'ara si construirà o no l'edifici per a l'escola Llums del Nord de Puigcerdà, pel qual va arribar a fer fins i tot una presentació de la maqueta l'any 2010. El centre continua en mòduls prefabricats i ofereix tots els cursos d'educació infantil i primària, i hi ha una comunitat educativa pendent del seu futur.
La direcció general del departament ha admès que ara per ara no sap si acabarà construint el nou edifici per a l'escola o si bé ho descartarà definitivament, fet que posaria en qüestió la seva continuïtat. En aquest sentit, l'àrea de comunicació de la direcció general del departament ha explicat que tot es decidirà l'any que ve després d'analitzar l'"evolució del padró", sobre el qual ha remarcat que està "amatent". Així, la tendència a l'alça o la baixa que mostri el padró municipal d'habitants de Puigcerdà i la projecció que permeti fer sobre la futura demanda de places serà la que marcarà el futur de l'escola. Els portaveus del departament han remarcat que "tot dependrà dels nanos".

Reunió decisiva a Puigcerdà
La direcció general del departament també ha avançat que entre els mesos de març i abril de l'any que ve, "quan ja hi haurà la projecció del padró d'aquest any 2016", el mateix Govern programarà una reunió amb l'Ajuntament i la comunitat educativa de l'escola per analitzar junts l'evolució del padró i la situació del centre.
L'escola Llums del Nord de Puigcerdà es va concebre com el segon centre d'ensenyament d'educació infantil i primària de la capital cerdana atesa la congestió que patia l'escola Alfons I. En la segona meitat de la dècada passada, l'escola Alfons I va arribar a tenir cinc línies, de manera que el departament va acceptar l'obertura d'una nova escola amb dues línies. La crisi de la construcció, amb la consegüent marxa de famílies immigrades, i la baixada de la natalitat, però, han canviat el mapa demogràfic i la demanda de places, fins al punt que actualment les dues escoles de Puigcerdà ofereixen una línia cada una.
Després de la punta demogràfica del 2008, amb un padró de 9.365 persones, Puigcerdà ha anat estabilitzant els habitants al voltant dels 8.800 veïns. La xifra oficial del 2015 és de 8.825. Els anys precedents va ser de 8.761 el 2014; 8.910 el 2013; 8.957 el 2012; 8.802 el 2011; i 8.746 el 2010.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema