L'Ajuntament de Puigcerdà ha rebut una subvenció de la Generalitat de 400.000 euros per a inversions turístiques i viàries. Amb aquesta línia rebuda, l'equip de govern farà una inversió en l'accessibilitat de la vila sobretot en els espais turístics i dotarà de nous elements de promoció i senyalització els equipaments de l'oferta turística a fi i efecte d'adaptar-la a diferents tipus de discapacitat.

L'objectiu de l'Ajuntament és que Puigcerdà sigui un destí turístic plenament adaptat, de manera que, a més de revisar les principals barreres arquitectòniques dels carrers, el pla també inclourà la compra de dispositius sonors per a les rutes turístiques, la compra de la plataforma elevadora per accedir als trens, l'adaptació dels 21 itineraris turístics pel centre de la vila i la de la informació de les "Petjades Culturals" al llenguatge de signes. El paquet concret destinat a l'adaptació del turisme de la capital cerdana se situarà al voltant dels 40.000 euros.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que "el nostre objectiu és adaptar tant els circuits com els recursos turístics tant a les persones amb mobilitat reduïda com a les persones amb dificultats sensorials". El pla d'acció s'aplicarà entre els anys 2017 i 2018, segons ha apuntat l'alcalde.

La nova subvenció també servirà per pagar equipaments ja construïts com ara l'aparcament del Museu Cerdà i l'ascensor pa-noràmic entre la plaça d'En Calva i la plaça de l'Alguer. Igualment, l'Ajuntament utilitzarà els diners per pagar actuacions turístiques com la de la galeria subterrània de la plaça de l'Ajuntament i la sala del Museu Cerdà dedicada a la història de la vila.

La subvenció ha arribat del departament d'Empresa i Coneixement, el qual havia convocat una línia d'ajudes sota el títol "Plans del Foment Territorial del Turisme". El projecte presentat per l'Ajuntament puigcerdanès ha estat un dels 23 seleccionats pel Govern, raó per la qual ha rebut la subvenció. Els 400.000 euros, el màxim a què es podia aspirar, servirà per finançar un paquet d'actuacions, fetes i per fer, dins del projecte titulat pel consistori "Millora de la mobilitat, accessibilitat i posada en valor dels equipaments i espais turístics de Puigcerdà", el qual suposa una inversió final d'1,7 milions d'euros.