n L'Ajuntament de Lles busca diners per refer la teulada de l'església parroquial de Sant Pere, situada al mig del poble. L'equip de govern municipal tem que el temple es continuï deteriorant per una coberta que, si bé per ara no amenaça de caure, està plena d'humitats i provoca despreniments del revestiment interior de guix.

El consistori necessita 30.000 euros per reformar la teulada de l'església. Per aconseguir aquesta xifra disposa d'una herència que ha rebut d'una veïna però necessita més aportacions. En aquest sentit, el bisbat d'Urgell, propietari de l'edifici, li ha garantit una aportació d'uns 3.000 euros i ara el consistori espera que la Diputació de Lleida en pugui aportar uns 5.000 més. Amb tot plegat, l'Ajuntament espera que durant l'any que ve pugui començar l'actuació sobre l'església. L'alcalde de Lles, Andreu Grau, ha lamentat la situació del temple, en el qual assegura que fa quinze anys que no es fa res: «la teulada està en molt malt estat i necessita una bona repassada, hi ha goteres, en una part el guix està caient i cada vegada està pitjor... s'ha d'arreglar de seguida».

L'Ajuntament ha encarregat als serveis tècnics municipals l'anàlisi de la situació. Per això en els pròxims dies concretarà si les obres es poden limitar a una memòria d'actuació o si cal redactar un projecte d'obres més ambiciós perquè la coberta i les parts estructurals del temple estan pitjor del que creu actualment l'equip de govern. En aquest aspecte, l'alcalde ha apuntat que en principi no preveu que s'hagin de canviar les bigues, però tampoc no ho ha descartat. Aquest extrem obligaria el consistori a portar a terme una actuació de més envergadura amb un pressupost molt més alt. La idea inicial és que les obres es puguin limitar a canviar la coberta de teula i a la instal·lació d'una capa interna aïllant, la qual cosa permetria aturar l'actual dinàmica de degradació.

L'església de Sant Pere és del segle XII, per bé que ja hi existia un temple anterior. El conjunt el formen una sola nau rectangular i un campanar de planta quadrada amb teulada piramidal.