Guils ha iniciat un dels projectes més importants del mandat municipal: la reforma i ampliació de l'ajuntament. L'actuació es basa en la recuperació de les antigues dependències municipals, vint anys després que s'abandonessin i quedessin relegades a l'ús com a magatzem. L'operació permetrà unificar un edifici de serveis que històricament ha tingut dos usos que han anat variant.

Actualment l'ajuntament és a les sales que antigament havien albergat l'escola. Fa dues dècades, la casa consistorial es va traslladar a l'espai on hi havia hagut les aules i va deixar sense ús el que els més grans del poble encara recorden com l'ajuntament. Ara, l'equip de govern ha iniciat el projecte de recuperació d'aquest espai adjacent a l'actual casa consistorial, que fa 80 metres quadrats, per tal de rehabilitar-lo i aconseguir unificar l'interior de l'edifici. Així, el disseny del nou espai preveu la creació d'una nova sala de plens que, alhora, serà útil per a la celebració d'actes populars al centre del nucli urbà.

D'aquesta manera Guils guanyarà un nou espai públic al centre del poble, més acollidor i adient per fer-hi reunions que no pas l'actual sala polivalent. La nova sala d'actes i sessions plenàries complementarà els despatxos i l'espai d'atenció al públic que ja hi ha a la part en ús actualment.

Segons ha explicat l'Ajuntament, les obres inclouen la renovació de la coberta, el reforç del sostre i l'adequació de tot l'espai interior. L'actuació té un pressupost de 100.000 euros, i té una ajuda de la Diputació de Girona, que aporta el 70% de la inversió a través del Programa Específic de Cooperació Municipal.

Un dels objectius de l'actuació és, segons han remarcat des del consistori, fer més permeable l'ajuntament als veïns, que en podran utilitzar la seu per als actes de la vida social. D'altra banda, els regidors també podran gaudir d'un espai molt més ampli per celebrar els plens municipals, ja que el que utilitzen actualment ja queda omplert amb els representants del consistori, de manera que amb les noves dependències també hi podran assistir els veïns de Guils, segons ha explicat l'alcalde, Valentí Tusset.