Res no tornarà a ser igual a la Festa Major de Puigcerdà. Cada vegada més, els seus participants s'aniran plantejant el programa com una qüestió personal perquè en cada acte hi va l'honor del seu grup: nyerro o cadell. La proposta de plantejar la festa com una batalla de bàndols estrenada l'any passat s'ha consolidat aquest estiu fins al punt que des del Grup de Recerca de Cerdanya, entitat impulsora de la iniciativa en col·laboració amb l'Ajuntament, s'ha decidit que l'any que ve potenciarà més la disputa amb més concursos per tal que cada dia de la festa major nyerros i cadells competeixin per ser els millors de Puigcerdà.

En nom del Grup de Recerca de Cerdanya, Enric Quílez ha explicat que aquest any han observat com els que es van engrescar a formar les bandes de nyerros i cadells han repetit en la defensa dels mateixos colors, verd o taronja, i que, a més, s'hi han incorporat més nens petits: «Podem dir que la proposta s'ha consolidat plenament perquè han vingut els de l'any passat i també molts nens petits, la qual cosa assegura la pertinença als bàndols de cara al futur». Quan encara no han tancat el balanç oficial, Quílez ha xifrat en una trentena els membres de cada grup de joves, sense comptar els amics que s'hi han involucrat dels respectius entorns.

Davant aquest èxit, el Grup de Recerca ha decidit potenciar encara més el model: «L'any que ve farem una passa endavant amb més activitats tots els dies; volem fer un salt qualitatiu i omplir tots els dies de la festa major per tal que la competició entre nyerros i cadells sigui més transversal en tot el programa».