L'estació d'esquí nòrdic de Guils Fontanera ha anunciat la celebració, aquesta nova temporada, del seu 25è aniversari amb un programa d'accions i activitats especials. L'estació editarà un llibret amb la història de l'estació i convocarà un calendari d'actes que tindrà el punt àlgid el cap de setmana del 17 de febrer.

Guils Fontanera arriba al quart de segle en un moment d'incertesa pel que fa al futur de les pistes nòrdiques i esperant els desitjats plans d'inversió que les dotin de noves instal·lacions i canons de neu. Aquestes noves inversions han de permetre a Guils recuperar les xifres d'esquiadors i usuaris, que en anys bons s'han situat al voltant de les 13.000 persones. L'any passat Guils Fontanera va rebre 8.000 visitants, el 40% dels quals van fer raquetes de neu.

Els responsables de l'estació han concebut el cap de setmana del 17 de febrer com una mena de festa major dels usuaris i dirigents històrics del camp de neu. Així, a més d'activitats com ara proves de fatbikes, bitlles catalanes o sortides, se celebraran actes institucionals amb els primers impulsors, com ara l'exalcalde Josep Ribot. L'estació convocarà altres activitats com ara sortides nocturnes amb raquetes o la Copa Catalana d'aquesta disciplina.

L'estació nòrdica de Guils, la més propera a Puigcerdà, encara la temporada havent millorat l'accés per carretera amb una esclarida d'arbres que li asseguren més sol i, per tant, menys perill d'acumulació de neu o gel al vial. Igualment, s'ha instal·lat una nova se-nyalizació i s'ha renovat material tècnic com ara xarxes, balises i equipament de lloguer. També s'ha obert un nou tallafoc a la zona de la Pleta.