El temporal de neu d'aquest divendres manté a les 7 de la tarda quatre carreteres afectades en les quals cal circular amb cadenes. Són la BV-4024, a Bagà, la BV-4025, a Cercs i a Fígols, la BV-4243, a Berga i la GIV-4082, a Alp. En el cas de la BV-4024, les cadenes són obligatòries entre els quilòmetres 3 i 17, mentre que del 17 al 21 (Guardiola de Berguedà) està tallada.

La C-16 ha estat una de les vies més perjudicades durant el matí, tot i que des de les 12 del migdia ja no calen cadenes en aquest tram. L'accés al túnel del Cadí, però, continua restringit als camions.

A més a més, durant el matí, s'han produït petits esllavissades en diverses carreteres de la Catalunya Central, com la C-16, a Puig-reig; la C-26, a Avià, i la C-1412a, a Calonge de Segarra. Segons els Bombers, les calçades han pogut ser netejades.

Gruixos importants a la Cerdanya

La nevada ha acumulat gruixos importants a la Cerdanya en funció de la cota i ha creat dificultats de trànsit a les vies de més alçada com ara la de sortida del túnel del Cadí o d'accés a les estacions d'esquí.

A primera hora el temporal ja havia acumulat més d'onze centímetres de neu a Puigcerdà i quatre a Bellver, a una cota de 1.000 metres.

També era obligatori l'ús d'equipaments especials a la C-162 a Urús i a la Collada de Tosses. La circulació interna a la vall s'ha desenvolupat amb normalitat i les línies de transport escolar s'han activat sense incidències.