Adrià Pérez presideix el Cor de Cambra Quinzedemarç, una formació de nou cantaires de la localitat de Tavernes de Valldigna, a la comarca valenciana de la Safor.

Què els va engrescar de la iniciativa que ha posat en marxa l'Esclat Gospel Singers?

Sempre ens ve de gust col·labo-rar amb grups de Catalunya, som com germans. Vam veure la crida de l'Esclat a la pàgina de cant coral del Benet Camps a la qual estem subscrits des de l'any 2005, i vam decidir apuntar-nos-hi. Creiem que cantar tothom una mateixa cançó a la mateixa hora és una moguda bonica.

Ja coneixien el grup manresà?

Doncs la veritat és que no. Nosaltres no som una formació de gospel, és dels pocs gèneres que no cantem, malauradament, perquè hi ha peces ben interessants.

Tenen pensat de fer alguna cosa especial, el 20 d'octubre, al marge de participar en la cantada col·lectiva?

Confiem que l'Ajuntament i els mitjans de comunicació ens donin un cop de mà per difondre la idea. Ens agrada la idea d'estar connectats amb altres cors que estiguin fent el mateix, però hem de buscar un informàtic que ens hi ajudi, perquè entre nosaltres no n'hi ha pas cap.

Quin és el seu repertori?

Cantem coses molt diferents, des de música del Renaixement fins a cançons actuals, de grups de pop com Abba. També interpretem música ètnica, l'africana té molt bona acollida entre el públic.

Qui et ve a escoltar no sempre és un melòman, i no pots pretendre que estigui tota l'estona escoltant música antiga sense avorrir-se.

Quina activitat duen a terme?

Principalment, concerts, i també actuacions en presentacions de llibres, actes de lliurament de premis... Fins ara, la nostra fita més important va ser aconseguir el diploma de plata per a formacions de menys de 25 cantaires al Festival de Música d'Advent i de Nadales de Praga.

Són bons temps per a aconseguir bolos?

Nosaltres ens pensàvem que la crisi faria que aquest any no poguéssim actuar gaire, perquè no hi ha diners per a la cultura. Però ens hem sorprès perquè ens estan sortint oportunitats de cantar, com ara a Gandia i a Calanda (Terol).