Falten vuit mesos justos perquè la iniciativa de l'Esclat Gospel Singers prengui forma. La formació manresana està preparant una cantada col·lectiva per al dia 20 d'octubre d'aquest any a la qual ja s'han sumat deu cors d'arreu de Catalunya i, fins i tot, del País València i de Tenerife, a més de deu persones a títol particular que s'apuntaran a algun dels grup participants en la moguda.

"Unu tango, unu kanzono" és el títol del projecte, la traducció a l'esperanto de l'expressió "Un dia, una cançó". La idea és que, el proper 20 d'octubre, a les 9 del vespre, tothom qui s'hagi afegit a la iniciativa canti la mateixa cançó, una peça creada pel compositor i pianista Ramon Escalé, cadascú des del seu poble o ciutat. Un conjunt d'actuacions que estaran unides via Internet, si prospera la voluntat dels organitzadors, i que aniran acompanyades de diverses jornades festives en aquelles poblacions que vulguin sumar-se al clam contra el desànim -la crisi econòmica que tantes coses està empudegant-, que és en l'origen de la pensada.

La llista de participants, a hores d'ara, presenta vuit grups catalans: Mogoda Gospel (Santa Perpètua de Mogoda, Vallès Oriental), el cor de l'Associació de Suport i Acollida d'Immigrants Akan (Girona), la Coral Floc (Alforja, Baix Camp), l'Agrupació Coral Veus de l'Estany (Banyoles, Pla de l'Estany), Cor de Músics Associats d'Olot i Comarca (Olot, la Garrotxa), l'Espai de Música El Turó i l'Aixernador (Mataró i Argentona, Maresme), la Coral Flor de Boix (Castellfollit del Boix, Bages) i l'entitat amfitriona, l'Esclat Gospel Singers. Així mateix, també s'han inscrit fins ara el Cor de Cambra Quinzedemarç, de la comarca de la Safor, al País Valencià, i el Gospel Shine Voices de Tenerife.

Les entitats que vulguin obtenir informació poden entrar al bloc d'Unu Kanzono i sumar-se al Facebook creat per a l'ocasió, que compta amb 420 adhesions. L'Esclat Gospel Singers donarà a conèixer d'aquí a un mes la música i la lletra de la cançó, composta per Ramon Escalé i que serà interpretada a l'uníson per tots els participats en la data assenyalada. En les properes setmanes, els organitzadors tenen previst intensificar la difusió del projecte.