És tradició que els esbarts de Manresa mostrin el seu treball per la festa major. El grup de dansa Cor de Catalunya és qui s'encarrega d'actuar els dijous i enguany encetarà el torn amb l'escenificació de 1714. Diari d'una esperança a la plaça Major (21.15 h).

Aquest muntatge, amb coreografia de Mònica Clarena i música de Jordi Badia, explica una història fictícia que s'emmarca en el setge de Barcelona i es va estrenar oficialment el setembre de l'any passat al teatre Kursaal. Xavier Vera, de la junta del Cor de Catalunya, destaca les ganes de l'entitat de tornar a presentar l'espectacle a Manresa, "dins de la festa major, amb accés gratuït i amb l'edifici de l'ajuntament com a marc escènic". Serà la primera vegada que 1714 s'escenifiqui al carrer amb tota la logística d'espectacle de gran format que comporta en equips de so i de llum. Com a novetat, s'ha ampliat el nombre de balladors i s'han corregit detalls de vestuari i d'il·luminació.

El grup de dansa Cor de Catalunya ha fet contactes per portar l'espectacle a altres poblacions del Bages i també a Barcelona. A banda, l'entitat lamenta que, per segon any consecutiu, no hagin estats admesos dins de la programació de la Fira Mediterrània.