La General acollirà avui (19.30 h), la presentació del llibre de l'empresari berguedà Xavier Gual El món (no) és un lloc perillós (Cossetània Edicions). Gual, articulista de Regió7, s'acompanyarà d'Albert Bosch, aventurer, emprenedor i escriptor, que signa el pròleg del llibre; de l'esparreguerí Albert Casals, autor d'El món sobre rodes; i de Pep Garcia, columnista d'aquest diari i escriptor; també, de la presència virtual de l'actor Quim Masferrer; del periodista Marc Serena i Gus del Rivero, empresari californià. Conduirà l'acte Joan Barbé, també columnista d'aquest diari. I el filòsof berguedà Quim Sala "farà la primera pregunta". Konvent.0 mostrarà el seu muntatge Els no-lllocs del món.

Mitja hora després (20 h), a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, es presentarà L'Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa, d'Oriol Falguera i editat per Rafael Dalmau, Editor. A l'acte de presentació, a més de l'autor i de l'editor, participaran dos dels protagonistes: Aleix Renyé i Carles Sastre. El llibre és un treball de molts anys d'investigació de Falguera en què s'explica un dels episodis polítics més ignorats i ocults dels últims anys del franquisme i dels primers anys de l'anomenada Transició: l'existència d'una organització secreta que es proposava ser el nucli embrionari de la institució militar catalana i que amb aquest fi va desplegar un aparell humà i organitzatiu sofisticat i basat en la dedicació professional dels seus membres.

Demà, a les 6 de la tarda, la sala de plens de l'ajuntament serà l'escenari de la presentació de llibre de La Patumaire Edicions sobre la Guita Grossa, Històries de la Grossa, de Manel Fernández Sosa, guitaire i autor de diversos llibres.