Convertir la ciutat en un gran escenari de màgia durant tot un dia. Aquesta és la intenció dels organitzadors de la primera edició del Festival Màgic de Manresa, que se celebrarà el proper dissabte 19 de setembre i inclourà espectacles al carrer, tallers, un concurs de joves mags, una gala i fins i tot una sessió golfa.

"Aquest any fem una prova pilot d'un dia, però la nostra intenció és que el projecte sigui una aposta de futur que es repeteixi i s'ampliï en els pròxims anys i es converteixi en un referent", va explicar ahir al migdia Jaume Pont, president de l'associació Manresa + Comerç. En l'acte de presentació també hi van intervenir Àngels Serentill i Jesús Casasampera, del Galliner, i diversos responsables de l'associació de mags de la Catalunya Central, que van reconèixer que trobaven a faltar "una iniciativa com aquesta".

De fet, és el primer cop que Manresa acull un festival de màgia, una disciplina artística que, segons Serentill, ha experimentat un boom i cada cop té més adeptes, sobretot per part del públic jove. "Hi ha moltes ciutats que organitzen regularment trobades de mags, i aquí no s'havia fet mai. Creiem que pot tenir èxit", va remarcar la responsable d'El Galliner.