Una de les òperes més importants de la història de la música i una de les millors creacions de Mozart, l'única que no va escriure per encàrrec i que va enllestir en sis setmanes. Aquesta és la targeta de presentació de Le nozze di Figaro, un vodevil situat a Sevilla i èxit absolut des que es va estrenar el 1786 a Viena. Aquesta òpera còmica obrirà avui (21 h) la temporada al Kursaal amb la producció de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell. Una hora abans, el musicòleg Ovidi Cobacho oferirà una xerrada prèvia sobre el muntatge.

Le nozze di Figaro té el llibret de Lorenzo da Ponte i està inspirada en l'obra teatral Le mariage de Figaro, de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais. A l'escenari manresà i en el repartiment hi ha Toni Marsol (Figaro), Núria Vilà (Susanna), Carles Daza (comte d'Almaviva) i Marta Mathéu (comtessa d'Almaviva), entre d'altres. Amb la direcció musical de Daniel Gil de Tejada, l'escènica de Pau Monterde i el Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica de Vallès. Dividida en quatre actes, aquesta òpera bufa comença amb el dia de noces de Figaro i Susanna, criats dels comtes d'Almaviva. Susanna està convençuda que l'amo la vol seduir i Figaro promet venjança.

La temporada operística a Manresa inclourà dues obres més: Otello, de Verdi, el març i Madama Butterfly, de Puccini, el maig.