El club de literatura infantil i juvenil de la biblioteca del Casino de Manresa ha convidat avui Alejandro Palomas, autor d'Un fill (La Galera). Els participants en el club, que és format per mestres, han llegit aquest llibre, amb el qual Palomas va guanyar el premi Joaquim Ruyra i el premi L'Illa dels llibres, aquests últim per votació popular.

La trobada de Palomas amb els lectors tindrà lloc avui (19.30 h) a la llibreria Parcir. El fòrum és obert a tothom. El fill és un llibre que ha tingut molta repercussió. El protagonista és Guille, un nen introvertit, amb un somriure permanent. Té només una amiga. Però l'aparença de tranquil·litat amaga un món molt fràgil i un misteri per resoldre. Les peces són un pare en crisi, una mare absent, una professora intrigada i una psicòloga que intenta entendre què amaga el nen. És una novel·la coral on es barregen els sentiments, els silencis, els buits i el misteri.

Palomas, que viu a Sant Mateu de Bages, també ha escrit Una madre (Siruela), que ara es publicarà en català. En aquest cas, la protagonista és Amalia, que als 65 anys ha aconseguit reunir tota la família la nit de Nadal.