El documental 'Tchindas', del manresà Marc Serena i el barceloní Pablo García Pérez de Lara, que ofereix una mirada al món dels homosexuals i transsexuals a Cap Verd, competeix als premis AMAA de l'Acadèmia del Cinema Africà.

'Tchindas', que ha recollit una desena de guardons al seu pas per diversos certàmens des que es va estrenar ja fa gairebé un any al festival Outfest de Los Angeles, sabrà si aconsegueix el premi al millor llargmetratge documental aquest dissabte a Port Harcourt (Nigèria), on se celebrarà la gala dels considerats Oscar africans. Serena serà a Nigèria per defensar el seu treball davant de produccions del Camerun ('My Fathers Funeral'), Nigèria ('Nollywood'), Níger ('The Fruitless Tree'), Nigèria-Regne Unit ('Runs 'I too Seek The Horizon') i el Marroc ('Camera/Woman').

La pel·lícula explica el carnaval de Cap Verd a través de la mirada de tres transsexuals: Elvis Tolentino, Edinha Pitanga i Tchinda Andrades, que és una de les dones més estimades de São Vicente, una de les deu illes que formen l'arxipèlag atlàntic. A diferència del que passa a gran part d'Àfrica, Cap Verd és un oasi per a les persones no heterosexuals.