L'homenatge de Daniel Anglès a Rocío Jurado ('Punto de Rocío') i el maridatge entre la música clàssica i el teatre ideat per Jordi Purtí, amb 'Concerto a tempo d'umore', formen el cicle de programació dedicada a la gent gran que el Teatre Kursaal de Manresa proposa pel darrer trimestre de l'any. Els dos espectacles s'ofereixen entre setmana, a les 6 de la tarda i a un preu de 6 euros amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa i unes xifres prèvies que avalen la iniciativa: la darrera temporada, l'ocupació de la Sala Gran va ser del 90 %.

"Hi ha gent que no pot venir a les funcions d'un dissabte a les 9 del vespre i sortir del Kursaal a les 11, sobretot quan fa fred. I gent que no es pot permetre segons quins preus de les entrades", va explicar Jordi Basomba, gerent de l'empresa municipal Manresana d'Equipaments Escènics. La constatació d'aquest problema va portar els responables del teatre, des de poc després de la reobertura del 2007, a tenir present aquest públic amb una programació entre setmana i de preus assequibles. Una iniciativa saludada per l'èxit d'assistència: "els espectacles estan oberts a tothom qui ho vulgui, però la gran majoria dels qui vénen és gent gran", va afegir Basomba.

La primera cita és per a demà dimecres (18 h) amb 'Punto de Rocío', on l'actor i director Dani Anglès interpreta els grans èxits d'una cantant de copla, flamenc i balades romàntiques que va assolir un enorme ressò, la gaditana Rocío Jurado (1944-2006). Per a l'espectacle, Anglès s'acompanya de Marc Sambola (guitarra), Bernat Guàrdia (baix), Andreu Moreno (bateria), Laia Martí (viola) i Oriol Mula (flauta). Les entrades valen 15 euros, però el preu per als més grans de 65 anys és de 6 euros, i es poden adquirir a taquilles, el telèfon 93 872 36 36 i www.kursaal.cat.

Les mateixes condicions serviran per assistir al 'Concerto a tempo d'umore', una proposta del manresà Jordi Purtí que tornarà al Kursaal el 30 de novembre (18 h). L'Orquestra de Cambra de l'Empordà protagonitza un espectacle en què interpreta peces conegudes de la música clàssica amb una recreació teatral que les dota de molt humor.

Tal com va explicar ahir Damià Florez, director de l'oficina 17 de CaixaBank a Manresa, l'Obra Social La Caixa col·labora des de fa anys amb el Kursaal. Entre ambdues institucions hi ha signat un conveni per valor de 30.000 euros que permet, entre altres activitats, la celebració del cicle per a la gent gran i el de Platea Jove amb les entrades a preus assequibles. De cara al 2017, l'acord permetrà programar tres muntatges durant el primer semestre i dos més en el segon, tal com va avançar Àngels Serentill, del Galliner.