La consellera de Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern, Neus Munté, assistirà a la gala de lliurament dels Premis Regió7 que se celebrarà el dimecres 24 de maig a les 8 del vespre a l'auditori de la Plana de l'Om, a Manresa. Com cada any, en aquesta festa es lliuraran els premis Estrella i Estrellat, decidits pels lectors de Regió7, així com els premis temàtics que atorga un jurat i que reconeixen la tasca i trajectòria de persones i entitats destacades en cadascun dels àmbits. També s'anunciarà el premi Tendències, que incentiva la tasca d'exploració de noves expressions culturals.

Els lectors de Regió7 podran votar els guanyadors dels premis Estrella i Estrellat la segona setmana del mes de maig. Ho podran fer per Internet. Quan comenci el període de votació es publicaran més detalladament les instruccions per participar-hi.

El premi Estrella guardona cada any una persona, entitat o institució de les nostres comarques que hagi destacat especialment durant el darrer any, sigui per les seves fites i èxits, sigui per la seva contribució a la societat, sigui per la culminació d'una trajectòria, o pel caràcter exemplar del seu capteniment. És un premi a tot el que és positiu i a tot allò en què ens volem emmirallar i de què volem presumir com a col·lectivitat.

Ben al contrari, el premi Estrellat destaca les actuacions que no mereixen l'aplaudiment sinó la crítica de la gent d'aquestes comarques, pel que signifiquen de desatenció, mal servei, actituds poc constructives, trajectòria no gaire exemplar i, en resum, tot allò que ens agradaria que no hi fos o que fos rectificat.

Els lectors decideixen entre tres candidats a cadascun dels premis. Els tres són proposats pel consell de caps de redacció i els lectors voten a través d'Internet de la manera que s'informarà quan comenci el període per fer-ho.

D'altra banda, sengles jurats designaran els guanyadors dels altres premis. Els temàtics són els premis Ambaixador (a algú d'aquestes comarques que ha triomfat al país o al món), Empresa, Cultura, Esport, Comunicació i Actius Socials. Aquestes categories són determinades per un dels jurats. Un altre decideix el projecte que rep l'encàrrec del projecte Tendències. Més que un premi, és un repte que es proposa a joves creadors amb la voluntat d'impulsarles seves carreres i amb l'afany de generar una activitat artística singular que, d'altra manera, no seria possible