El saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa acollirà dijous 29 de juny, a les 8 del vespre, l'acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cultural a Joan Soler i Foyé, a títol pòstum. El ple va aprovar, per unanimitat, la concessió d'aquesta distinció, el passat mes d'abril.

El manresà Joan Soler (1962-2014), guanyador amb Javier Ber-rocal d'un Goya el 2004 pel documental Los niños del Nepal, va morir als 51 anys a causa d'un càncer. L'atorgament de la distinció neix d'una iniciativa ciutadana que té al darrere l'entorn familiar amb el suport d'entitats com l'Associació Festival de Cinema de Manresa, el Festival Internacional de Cinema Social Clam, Cineclub i l'Associació Josep M. Cunill i Solà pel Comerç Just. Manresa va homenatjar el mes de maig, a través del Clam, la figura de Soler, que el 1999 va ser un dels principals impulsors del desaparegut Fecinema i president de la coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya entre el 2005 i el 2009.

Impulsor de l'establiment Caddie, Soler va fundar la seva productora de cinema, Cinefilms, centrada en el documental social, de denúncia i històric, amb la qual va signar una quinzena de treballs. Soler també va fer una incursió en el món de la política el 2011 amb la candidatura Manresans.