El periodista Jordi Agut, redactor d'Esports de Regió7, participa avui (20.30 h, Centre Social) en una taula rodona del 2n Festival de Novel·la Negra del Garraf, que porta per nom Cubelles Noir i se celebra a la localitat costanera des d'avui fins diumenge. El reporter de Valls de Torroella parlarà del seu debut literari, L'últim defensa, un thriller sobre el món del futbol.

Agut serà un dels escriptors convidats a la taula rodona Futbol i literatura, en la qual també hi haurà Luis Gutiérrez Maluenda, Yoli García i Toni López, que és el president del Cubelles Futbol Club. La tertúlia serà moderada per Marià Talló.

L'últim defensa és la primera part d'una trilogia que tracta de la influència del negoci de les apostes il·legals en les competicions de futbol. El protagonista és un policia, George Mitchell, encarregat d'investigar una successió de morts en diferents estadis europeus. Publicada inicialment per Stonberg, la novel·la es reeditarà el proper mes de maig en el marc de la nova col·lecció de gènere negre que posarà en marxa el segell Pagès Editors. Agut ja ha participat anteriorment als festivals de Tiana (Maresme) i de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà).