La cooperativa La Fageda acaba de presentar en el marc de la Fira de Mostres de Girona les melmelades per a maridatges elaborades amb fruites i verdures de qualitat i de proximitat. Els 12 sabors d'aquests melmelades La Fageda estan seleccionats per a combinar amb diferents tipus de formatges, carns o peixos i esmorzars. Segons han explicat fonts de l'empresa, ubicada en plena comarca de la Garrotxa, "la seva cocció curta dóna com a resultat una melmelada consistent i amb trossos".

Els productes s'han començat a comercialitzar a partir d'aquest novembre a xarcuteries, formatgeries i establiments especialitzats a comarques de Girona i Barcelona, especialment la Garrotxa, Osona i el Berguedà. També s'està negociant amb diferents cadenes per distribuir les melmelades La Fageda arreu de Catalunya.

Les melmelades es poden comprar individualment (165 grams) o en paquets de quatre unitats per a esmorzars, formatges, carns o peixos i per àpats o sobretaules.

Entre aquests paquets hi ha el de maridatges per a esmorzars, que inclou melmelades de maduixa, taronja dolça, poma amb llimona i pera; el de maridatges per a formatges amb tomàquet, taronja amarga amb gingebre, fruites del bosc i pebrot vermell i, finalment, el de maridatges per a carns o peixos amb ceba agredolça, pebrots, poma agredolça i carbassó.

Cal indicar que la cooperativa La Fageda ha rebut el suport i coneixement de la Fundació Alícia, centre referent en l'àmbit de la recerca aplicada a la gastronomia.