La pagesia de Catalunya va renovar per sisena vegada consecutiva el suport majoritari a Unió de Pagesos en les eleccions agràries d'aquest diumenge, després d'obtenir el 56,77% dels vots. El sindicat disposarà de dues terceres parts dels membres que integraran els diferents òrgans de representació agraris.

Unió de Pagesos es fixa com a prioritats per als pròxims anys les línies estratègiques que el sindicat ja portava en el seu programa. Aquestes passen pel compliment dels acords del darrer ple monogràfic del Parlament del juliol del 2014 sobre el sector agrari, l'aplicació de mesures que permetin fer front a la caiguda de preus i de renda de la pagesia catalana -que ha disminuït un 39% entre 2001 i 2014- i la renovació i modernització del sector, tenint en compte que el cens agrari ha caigut en 3.000 productors en els darrers 5 anys. En aquesta línia, Unió de Pagesos defensa la necessitat d'un PDR per a Catalunya dotat amb un major pressupost des del Departament d'Agricultura i l'aplicació de mesures des l'administració per impedir pràctiques com ara la venda a pèrdues que empren grans cadenes de distribució, entre altres.

Una altra reivindicació d'UP passa per "la revisió immediata" del model d'aplicació de la nova Política Agrària Comuna (PAC) a l'estat espanyol ja que el sindicat considera que perjudica els productors catalans. En aquest sentit, Joan Caball ha remarcat que amb la nova programació de PAC la mitjana d'ajuts als pagesos de Catalunya el 2015 ha caigut un 13% de mitjana, mentre al conjunt de l'estat només ho ha fet un 2%.