La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) ha demanat al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que actualitzi la Llei de comerç de Catalunya per deixar clar que la normativa de comerç vigent aquí és la catalana, que entra en conflicte amb l'espanyola en diversos temes.

En declaracions a Efe, el secretari general de la CCC, Miguel Ángel Fraile, ha explicat que després del recurs presentat pel Govern davant el Tribunal Constitucional contra el decret llei que reforma la Llei catalana de comerç hi ha molta confusió a Catalunya sobre quina normativa comercial s'ha de seguir, ja que hi ha comerciants que segueixen la Llei catalana i d'altres segueixen l'espanyola.

Els comerciants es van reunir ahir amb Puigdemont i amb el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, i van reclamar una actualització de la Llei de comerç de Catalunya que impliqui una posada al dia dels horaris comercials i la regulació de les rebaixes i dels equipaments comercials en trama urbana.

La Llei de comerç catalana estableix l'obertura comercial de 72 hores a la setmana, mentre que la normativa espanyola l'amplia a 90 hores; a més, a Catalunya només tenen llibertat d'horaris comercials els establiments d'alimentació de 150 metres com a màxim, mentre l'estatal l'amplia a tots els establiments amb menys de 300 metres quadrats.

El Govern també considera que la normativa catalana de comerç entra en conflicte amb l'europea en prohibir l'establiment d'equipaments comercials fora de zones urbanes consolidades.

Els membres de la CCC han demanat a la Generalitat de Catalunya el seu suport a l'hora d'impulsar l'ús de les noves tecnologies en el comerç de proximitat i d'estratègies per fer créixer les vendes en el sector, donada la certa paràlisi registrada en el primer trimestre de l'any.

També han demanat l'ajuda de l'administració per fomentar l'associacionisme comercial a Catalunya i per impulsar el comerç de proximitat, un sector que ocupa més de 320.000 persones.

A més a més, l'organització ha explicat al president català els projectes que estan posant en marxa, com són la targeta Compradors pel país o els certificats de professionalitat, entre d'altres.