El projecte Manresa en simbiosi continua avançant de forma esglaonada i el dijous 9 de juny, a les 5 de la tarda, celebrarà la segona sessió de treball amb empresaris de Manresa i comarca amb l'objectiu d'aprofundir en les sinergies detectades per trobar noves oportunitats de negocis a convertir en recursos els residus no aprofitats.

La convocatòria és oberta també a empresaris que no van participar en la primera reunió celebrada el gener passat i que es vulguin afegir a aquesta prova pilot que impulsa l'Ajuntament de Manresa i l'Agència de Residus de Catalunya, amb la col·laboració del Consorci de Residus del Bages,la Diputació de Barcelona, l'Associació d'Empresaris de Bufalvent i el Centre Tecnològic de Manresa.

Durant la sessió de dimarts que ve, que se celebrarà a l'Associació d'Empresaris de Bufalvent, representants d'empreses com Tecnium, Owens Cordning i el Consorci de Residus del Bages explicaran casos reals d'experiències en marxa per al reaprofitament de recursos.

La jornada continuarà amb una ronda anomenada residus-recursos, en la qual tots els assistents es presentaran en 20 segons, especificant els tres recursos sobrants i els tres recursos que necessiten les seves empreses en el procés productiu. Posteriorment, es faran taules de treball distribuïdes d'acord amb els diferents recursos que utilitzen les empreses com són els plàstics, els orgànics, l'escalfor o els petits estocs.

Finalment, es faran resums de cadascuna de les sessions i les seves conclusions. Les taules de treball seran un punt de trobada per a empreses, per tal de poder desenvolupar iniciatives compartides que puguin desembocar en nous negocis.