L'OCDE percep un creixement estable a l'economia dels seus països membres, així com també a la zona euro, en les set grans economies mundials i en les cinc principals economies del continent asiàtic.

Els indicadors compostos avançats mensuals publicats ahir per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) assenyalen que aquests es van mantenir a l'OCDE en el nivell dels 99,6 punts, per sota del nivell 100 que marca la mitjana de llarg termini, i que a l'eurozona es van repetir els 100,4 del mes de març passat.

Els indicadors corresponents al mes d'abril -que reflecteixen la bestreta d'inflexions en el cicle econòmic- constaten aquesta mateixa fase d'estabilitat a França (100,7), Alemanya (99,8), el Japó (99,6) i el Canadà (99,5).

Als Estats Units es perceben senyals d'estabilització (98,9), mentre que a Itàlia (100,5) i el Regne Unit (99,1) la tendència apunta a un impuls al creixement, segons l'OCDE.

Els indicadors de les 7 principals economies mundials (el Canadà, França, el Japó, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit i els EUA) es van mantenir en el seu conjunt en els 99,4 punts, mentre que les de les 5 principals asiàtiques (la Xina, Indonèsia, l'Índia, el Japó i Corea del Sud) es van quedar en els 99,2.

L'OCDE va preveure també que hi haurà certa estabilitat en l'avanç de l'economia xinesa (98,4), un creixement ferm de l'activitat econòmica a l'Índia (100,4) i una tendència positiva en l'avanç de l'economia brasilera (98,8) i de la russa (99, 2).