El Bundesbank, el banc central alemany, va plantejar ahir, en el seu butlletí corresponent al mes d'agost, elevar progressivament l'edat de jubilació dels treballadors a Alemanya dels 67 anys actuals als 69 per a l'any 2060, és a dir d'aquí 44 anys.

L'autoritat monetària alemanya va argumentar en la seva exposició que, malgrat el sanejat estat actual de les arques públiques en la principal economia d'Europa, "són inevitables nous ajustos", de manera que plantejar i portar a terme "una vida laboral més prolongada no s'ha de convertir en tabú".

El banc central alerta que el sistema actual de pensions alemany, adoptat en la primera legislatura de l'actual cancellera Angela Merkel (2005-2009), no és sostenible a causa de l'augment progressiu de l'esperança de vida que hi ha al país germànic i de la caiguda de la taxa de natalitat que està experimentant el país en l'actualitat.

Per això, tenint en compte les contribucions dels treballadors actius i la quantia de la pensió mitjana que hi ha al país, el Bundesbank arriba a la conclusió que el sistema només pot mantenir-se allargant la vida laboral, progressivament, per arribar en el termini de 44 anys a la jubilació dels treballadors quan compleixin els 69 anys.

No obstant això, el govern alemany, que aplica el retard efectiu de l'edat de jubilació fins als 67 anys, va descartar ahir portar a terme l'opció proposada pel Bundesbank en el seu butlletí corresponent a aquest mes d'agost.

"El govern federal es manté ferm en la jubilació als 67 anys. Sempre hi ha debat i el Bundesbank també participa en aquestes converses", va assegurar el portaveu de l'executiu, Steffen Seibert.