La Comissió Executiva va acordar ahir que s'elabori un informe detallat sobre la crisi financera i bancària espanyola que va començar l'any 2008. L'informe investigarà les causes del col·lapse econòmic, el desenvolupament de la crisi i la «resolució», i pararà una atenció especial a l'actuació que hi va tenir la mateixa entitat supervisora.

En l'elaboració de l'estudi hi participaran les direccions generals de Supervisió, d'Economia i Estadística, d'Estabilitat Financera i Resolució i la secretaria general. Abans de publicar-lo, l'informe serà presentat al Consell de Govern l'última setmana del mes d'abril. El coordinador i supervisor de la redacció de l'informe serà el conseller Fernando Eguidazu Palacios.

Per altra banda,l'exsubgovernador del Banc d'Espanya Javier Aríztegui, que està sent investigat en el cas Bankia, ha demanat al Banc Central Europeu (BCE) que el substitueixi mentre dura la investigació, segons va explicar a Efe un portaveu de l'entitat monetària. Aríztegui, que ocupa un lloc de conseller en la supervisió bancària del BCE, ha demanat «ser substituït temporalment mentre duri la investigació del cas Bankia a Espanya».

Aríztegui va ser nomenat el mes de setembre de l'any 2014 membre del consell administratiu de revisió del BCE, integrat per cinc membres i dos substituts i encarregat ade la revisió administrativa de les decisions del BCE en la supervisió bancària.

El president del consell administratiu de revisió, Jean-Paul Redouin, ha demanat als substituts René Smits i Ivan Sramko, que actuïn com a membres del consell per a notificacions de revisió que poguessin presentar-se durant aquest període, segons va afegir el portaveu del BCE.